Sinds 1870 leidraad na het overlijden van een dierbare.

ROUWKAART EN/OF ROUWADVERTENTIE

ROUWKAART EN/OF ROUWADVERTENTIE

Bij het regelen van een uitvaart hoort ook de kennisgeving van het overlijden aan familie, vrienden, kennissen en zakelijke relaties. Doorgaans gebeurt dit via rouwdrukwerk, zoals rouwkaarten en/of een overlijdensadvertentie in de krant.

Wilt u de uitvaart voor iedereen toegankelijk maken, of kiest u juist voor een afscheid in besloten kring? Deze keuze is van invloed op de rouwkaart.

Vroeger hadden rouwkaarten vaak alleen een grijs of zwart kader. Tegenwoordig bestaan er veel ontwerpen en opdrukken. Steeds vaker kiest men ervoor om de kaart zo persoonlijk mogelijk te maken door foto’s van de overledene of foto’s van plekken of dingen die voor hem of haar bijzonder waren te laten opnemen in het ontwerp. Wij helpen u graag met het uitzoeken van de kaart en de tekst die bij de overleden dierbare past. Het samenstellen en drukken van de rouwkaarten hebben wij in eigen beheer. Wij helpen u om deze zo snel mogelijk na het overlijden van uw dierbare te versturen.

Rouwadvertentie

Een rouwadvertentie is een bericht in een landelijke, regionale of lokale krant om mee te delen dat iemand is overleden. U kunt hierin vermelden waar en wanneer afscheid genomen kan worden en andere zaken rondom het afscheid nemen van de overledene. De advertentie kan ook achteraf – enkel ter kennisgeving – geplaatst worden.

Rouwbericht op social media

De kennisgeving van een uitvaart kan ook via social media gedaan worden. Naasten van de overledene kunnen bijvoorbeeld een bericht plaatsen op het Facebook account van de overledene waarmee je de kenniskring van de overledene kan inlichten. Hiermee bereikt u gemakkelijk en gratis  veel mensen. U  moet dan wel toegang hebben tot het account van de overledene.

Als u geen toegang heeft tot het account dan kunt u bij Facebook het verzoek indienen om het account de status “in memoriam” te geven.  Het account zelf wordt vastgezet zodat niemand kan inloggen. Er kunnen dan nog wel berichten worden achtergelaten op de tijdlijn.

Uitvaartkist