Sinds 1870 leidraad na het overlijden van een dierbare.

UITVAARTKIST

UITVAARTKIST
Op een waardige, respectvolle en persoonlijke manier afscheid nemen van een dierbare draagt bij aan de verwerking van het verlies, een passende uitvaartkist speelt daarin onmiskenbaar een rol en vormt een belangrijk onderdeel van het afscheid. Van ingetogen en eenvoudig tot uitbundig en frivool. Naast de diverse houtsoorten (massief en fineer) wordt ook riet, wilgentenen en zelfs stof gebruikt voor kisten en baren. En met de keuze voor een ecologische kist kan zelfs rekening gehouden worden met het milieu. Tevens is het mogelijk de kist te (laten) beschilderen met een persoonlijke boodschap in tekst en/of beeld. Opbaren is niet alleen mogelijk in een kist maar ook op een baar.
De baar is een alternatief voor een kist. Men kan hiervoor kiezen als ze een uitvaartkist een beklemmend idee vinden. Er zijn diverse soorten baren waarop de overledene ligt, toegedekt met of gewikkeld in een doek of lijkwade. Beide mogelijkheden, in een kist of een baar, worden gebruikt bij zowel een begrafenis als een crematie. Het gebruik van de baar is wel afhankelijk van de regels die de begraafplaats of het crematorium stelt.
De prijs kan voor nabestaanden een belangrijke afweging zijn. Uiteraard voldoet ook een eenvoudige kist aan de kwaliteitseisen. Wij kunnen u helpen een passende keus te maken.
Ons assortiment uitvaartkisten bevat diverse nieuwe en innovatieve modellen. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van baren en uitvaartkisten uit ons assortiment.  

Bloemen / rouwboeketten