Sinds 1870 leidraad na het overlijden van een dierbare.

VERZORGING EN OPBARING

VERZORGING EN OPBARING

Na een overlijden vindt een laatste verzorging van uw dierbare plaats. U kunt ervoor kiezen om hierbij aanwezig te zijn, te helpen of het zelf te doen.

Helpen bij verzorging

Het helpen bij de verzorging, kan een positieve invloed hebben op het rouwproces. Veel mensen ervaren het als ‘een laatste dienst’ aan de overledene. Onze medewerkers  zijn altijd aanwezig om u tijdens de verzorging bij te staan.

Een ‘recente’ foto van de overledene zal ons dan helpen om een optimale verzorging van uw dierbare te kunnen leveren.

Thanatopraxie

Een nieuwe ontwikkeling in Nederland is thanatopraxie.  Dit is een behandeling die het ontbindingsproces vertraagt zodat een overledene, zonder uiterlijke veranderingen en verkleuringen - zonder gekoeld te worden-  opgebaard kan worden. U kunt dit zien als een "tijdelijke balseming".

Wij adviseren u graag hierover.

Opbaring thuis of op locatie

Opbaring geeft gelegenheid tot een intiem moment van afscheid. U kiest zelf hoe en waar u dit afscheid plaats laat vinden. Voor het opbaren zijn er diverse mogelijkheden.

De eerste keus is of u in een uitvaartkist opgebaard wilt worden of op een bed. In beide gevallen wordt ervoor gezorgd dat het lichaam voldoende koel is. Daarnaast moet de keuze worden gemaakt of u thuis wordt opgebaard, in ons uitvaartcentrum of indien mogelijk in een andere locatie. Ons uitvaartcentrum is geliefd door de huiselijke en warme sfeer. Door de vele moderne faciliteiten kunnen er uitvaartplechtigheden, condoleances en/of koffietafels, die naar eigen wens worden ingevuld,  in ons uitvaartcentrum plaatsvinden. Het voordeel hiervan  is dat bij gebruik van ons uitvaartcentrum men niet met tijddruk te maken heeft. Bij andere locaties is men wel aan tijd gebonden.

Wij beschikken  over eigen parkeergelegenheid en ons uitvaartcentrum ligt centraal en is goed bereikbaar per auto en openbaar vervoer. Nabestaanden geven aan of er een mogelijkheid moet zijn om afscheid te nemen. Na de verbouwing bieden wij u de mogelijkheid om in onze 24-uurs suites te worden opgebaard.

In deze huiselijk ingerichte suites kunnen nabestaanden doorlopend bij hun overleden dierbare zijn. Deze familiesuites worden voorzien van een eigen ingang en zijn toegankelijk door middel van een eigen toegangssleutel, zodat u - eventueel met anderen - afscheid kunt nemen hoe en wanneer u dat wilt.

Ons uitvaartcentrum is een gebouw dat vele gebruikers kent. Het gaat niet om de muren van steen maar om de sociale dynamiek die ontstaat als mensen iets met elkaar kunnen delen in een moment van verbondenheid en samenzijn.

Wij hopen daarom dat mensen zich geborgen voelen in ons uitvaartcentrum en in een fijne sfeer afscheid kunnen nemen van hun dierbare overledene.

 

Begrafenis of crematie